Aktuális

Szép magyar beszéd verseny

Vármegyei forduló

,

Szép magyar beszéd verseny

Péchy Blanka színművésznőnek 1960-ban tett alapítványa indította el a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt, amely az eltelt hat évtized során országos mozgalommá vált.

Az idei tanévben a Szép magyar beszéd verseny Bács-Kiskun vármegyei fordulóját a Kecskeméti Református Gimnázium rendezi.

A verseny időpontja: 2024. február 20. (kedd)

A verseny kezdete: 11 óra 00 perc (regisztráció 10 óra 00 perctől)

A verseny helyszíne: Kecskeméti Református Gimnázium

                               ( 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.)

Nevezési határidő: 2024. január 26.

Kategóriák: A megyei döntőt két kategóriában hirdetjük meg:

A)      gimnáziumok

B)       szakképző iskolák tanulói számára.

A megyei döntőre minden iskola kategóriánként 2 tanulóját küldheti el.

Nevezés módja: Kérjük, hogy a vármegyei döntőbe jutott tanulók nevét, iskoláját, osztályát, felkészítő tanárának nevét és e-mail címét az intézmények 2024. január 26-ig küldjék el az alábbi e-mail-címre:  kazinczy.refi@gmail.com

 

A verseny menete: A megyei döntő egy maximum 3 perces időtartamú szabadon választott 20-21. századi magyar esszé vagy értekezés (részlet) felolvasásából és egy kötelező szöveg tolmácsolásából áll.

A szabadon választott szöveg formai követelményei: egy oldalon Times New Roman betűtípussal, 13-as betűnagysággal, 1,5-es sorközzel, maximum 25 sor.

Kérjük, hogy minden versenyző hozzon ebből a szabadon választott szövegből három fénymásolatot, amit a regisztrációnál leadhat.